"Where you are a year from now is a reflection of the choices you make today"
- Unknown -

“Het was ontzettend leuk en leerzaam om als second shooter mee te gaan met Annemarie. Van te voeren hebben we uitgebreid gebeld en heeft ze mij uitgelegd hoe haar werkwijze is en wat ze van mij verwacht. Verder heb ik voor de bruiloft een fijne lijst gekregen met spullen die ik allemaal mee kan nemen en hebben we uiteindelijk nog een keer gebeld om te kijken of alles duidelijk is. Handig! Op de dag zelf ging alles erg snel, want de planning van het bruidspaar was ‘strak’.

Het aankleden, de first look en direct door naar verschillende locaties voor een mooie shoot. Tijdens deze shoot heeft Annemarie me waardevolle tips gegeven over hoe ik het bruidspaar kan positioneren zodat ze mooi op beeld staan en waarop ik moet letten met het licht. Aangezien het allemaal best snel ging, was het voor mij wel lastig om te volgen en zelfs foto’s te maken, maar te zien hoe zij het doet, heeft me erg veel geholpen! Ook tijdens het eten in de avond heb ik veel tips van Annemarie over flitsen gekregen. Hier heb ik tot nu toe helemaal geen ervaring mee en heeft ze samen met mij mijn flitser bekeken en juist ingesteld en uitgelegd hoe het werkt. Dat was erg fijn en super handig voor het feest in de avond. Want daar was de flitser wel nodig!

Na afloop van de bruiloft heb ik een goede en uitgebreide review video ontvangen waar Annemarie door mijn foto’s heen gaat en kritisch naar de foto’s kijkt. Hier heb ik ontzettend veel feedback uit kunnen halen die ik inmiddels al heb kunnen gebruiken bij een volgende
shoot. All-in all wat een enorm gezellige (maar drukke) en leerzame dag en was haar review video super leerzaam voor mij. Ik ben dankbaar voor de kans om van haar te mogen leren!"

Tine

"Lieve Annemarie,

Wat heb ik twee onwijs toffe dagen met jou als coach gehad!
De eerste bruiloft die ik met jou mee mocht was er eentje van 16 uur en de tweede was 10 uur. Wat een fijne powervrouw ben jij om mee samen te werken. Door jouw energie raakte ik alleen maar nog meer gemotiveerder dan dat ik al was. Echt fantastisch, wat heb ik tijdens deze dagen veel van jou mogen leren. Zo fijn dat de mogelijkheid er was om tijdens deze bruiloften van A tot Z mee te mogen kijken met wat jij doet, hoe jij het doet en zelf mee te mogen schieten met door de dag heen aansturingen en tips van jou. Vervolgens bij het terug zien van de feedback video's van beide dagen zoveel opgestoken met waar je goed op moet letten tijdens het vastleggen van zo'n waardevolle dag. Niet alleen kan ik deze feedback goed toepassen bij het vastleggen van bruiloften maar ook zeker bij de andere fotosessies die ik aanbied. Zo ga ik nu altijd een heel rijtje met punten af in mijn hoofd bij het maken van mooie beelden.

Voor degene die twijfelen om een coachingstraject te boeken, ben jij opzoek naar een goede coach? Die een pro is in het begeleiden en motiveren van fotografen om hun doelen te bereiken? Zoek dan niet verder en boek een coachingstraject bij Annemarie! Haar academy is precies wat jij zoekt en nodig hebt! Je gaat er zeker weten geen spijt van krijgen dat beloof ik je! Want ik heb het zelf namelijk mogen ervaren. Dankzij dit traject heb ik niet alleen beter leren kijken naar hoe je het juiste shot vangt en de foto spannender kan maken zodat je meer verhaal krijgt in je foto, maar ook hoe je een unieke eigen stijl kan gaan creëren. Maar bovenal heb ik meer zelfvertrouwen gekregen als fotograaf en ondernemer. Zo durf ik nu eindelijk mijn droom werkelijkheid te laten worden, ben ik mij meer aan het ontwikkelen en bezig mijn gestelde doelen te behalen zodat mijn bedrijf succesvoller gaat worden. Dit alles dankzij Annemarie haar hulp en de inzichten die ze mij heeft gegeven en vooral de wijze adviezen hoe ik dit het beste kan aanpakken.Nogmaals ontzettend bedankt Annemarie! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen."

Liefs,

Michelle

"Een paar jaar geleden deed Annemarie een oproep voor een second shooter voor een bruiloft. Ik was net begonnen in de trouwfotografie en haar foto’s spraken mij aan. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Annemarie een bericht gezonden dat ik geïnteresseerd ben. Daar volgde een heel leuk Skype gesprek op om elkaar te leren kennen.

En ik ben met Annemarie ook meegegaan! Dat was hartstikke tof. Sindsdien ben ik een van haar vaste second shooters. En in die jaren heb ik heel veel van Annemarie mogen leren. In het begin schoot ik maar wat raak, met het idee vooral niets te willen missen. Juist daardoor miste ik een heleboel. Namelijk de momenten die er toe doen, omdat ik als een malle aan het rondrennen was. Annemarie liet mij inzien dat ik daar niet perse een betere fotograaf van word. Door te leren observeren van wat er nu echt gebeurt op een dag zie je ook welke momenten er toe doen.

Annemarie liet mij dat inzien. We zijn een flink aantal keren door al mijn beelden van de bruiloften gegaan en ik kroop door het stof. Zelf denk je altijd fantastische beelden te maken, maar wanneer het echte professionele oog ernaar kijkt valt er een hoop te verbeteren.

In de laatste drie jaar heb ik een hoop van Annemarie mogen leren. Niet alleen op het gebied van fotografie, maar ook op het ondernemerschap. Welke keuzes maak je op welk moment en wie wil je zijn als fotograaf. Ik ben er nog niet, maar door Annemarie ben ik al zover op weg! Alles gaat op een professionele en ingetogen manier. Op de dag zelf of tijdens het bekijken van de beelden. Annemarie neemt de tijd voor je en gaat op respectvolle manier met je om. En daarnaast heb ik het altijd heel gezellig met Annemarie en wil ze je altijd verder helpen.

Kortom, dikke aanrader om bij Annemarie een coachingstraject te starten!"

Karin

"Annemarie is een ontzettend aardige en gezellige vrouw. Daarnaast ook nog ontzettend kundig en ze weet waar ze het over heeft. Ik mocht mee als second shooter op een bruiloft. Het was heel leerzaam. Ze legt ondertussen uit hoe ze iets doet, maar ook waarom ze iets zo doet. Ook op zoek gaan naar creatieve shots is Annemarie op het lijf geschreven. Een ontzettend goede coach en zeker een aanrader!

Daarnaast krijg je een video die ze opneemt, terwijl ze je foto’s bekijkt. Ze geeft feedback op de foto’s die ik tijdens de bruiloft heb gemaakt, en dat op een positieve manier. Kritisch, maar goed. Door de manier hoe ze het brengt, kun je er ook echt wat mee, zonder dat je je minder voelt. Heel erg fijn!"

Wilma

"Lieve Annemarie,

Bedankt voor de fijne coaching! Annemarie kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Ik ben al een paar jaar fotograaf. Ik was er even tussenuit vanwege privé redenen en ik wilde weer een nieuwe frisse start, maar ik liep vast met bepaalde dingen. Annemarie heeft me veel inzichten gegeven in het positioneren van het bruidspaar tijdens de fotoshoot, maar ook de praktische tips, wanneer ik mijn rust het beste kan nemen.

Ze gaf duidelijke verbeterpunten aan, maar ook wat er juist wel al goed gaat. Ik bewonder haar rust tijdens drukke momenten op een bruiloft. Zelf vind ik het flitsen ‘s avonds een uitdaging en daar heeft ze me dan ook heel veel tips over gegeven. Ze heeft me de tijd en ruimte gegeven om die avond zelf te oefenen tijdens het feest.

De feedback op mijn gemaakte foto’s waren heel opbouwend en positief. Ik raad iedereen aan die net begint als fotograaf, maar ook als je ergens vastloopt of al een tijdje fotografeert en jezelf wil uitdagen om op een hoger niveau te komen, om een masterclass bij Annemarie te boeken. Investeren in jezelf en je bedrijf is het zo waard en bij Annemarie ben je verzekerd van een enorme groei!"

Mandy

"Ik heb ontzettend genoten van onze samenwerking. Ik mocht een aantal keer met jou mee als second shooter tijdens jouw bruiloften. Van tevoren hadden we al even contact over mijn leerdoelen zodat we daar de focus op konden leggen. Jij bent hier heel serieus mee omgegaan en hebt mij op die vlakken echt naar een hoger level getild.

Na de bruiloft kreeg ik een video toegestuurd waarin jij jouw feedback op mijn foto's gaf. Dit deed je bij zowel de foto's waar je positief over was als de foto's waar nog leerpunten in zaten. Dit heeft mij nog meer inzicht gegeven.

Jouw positieve manier van coachen, de rust die je met je meebrengt en alle handige, duidelijke tips vond ik heel erg fijn. Je bent een fantastische fotograaf en coach, dank je wel voor de gezellige en leerzame tijd!"

Anna

"Lieve Annemarie,

Onze eerste bruiloft samen! Wat was dat genieten zeg! Ik mocht eindelijk met je mee! Toch een kleine droom die uitkomt, meelopen met zo een fantastische Award Winning Fotografe, hallo, knijp me even wil je! Met een schrift vol met leerdoelen ging ik mee op pad! Ik heb zelf al een aantal bruiloften gefotografeerd, en ben hier ook al tegen verschillende zaken aangelopen waaronder:

Hoe bouw ik mijn rustmomenten in op zo’n dag? Want je staat gewoon de hele dag aan!
Hoe maak je foto’s van bepaalde momenten? Hoe fotografeer ik de jurk in allerlei omstandigheden? En zo heb ik nog wel 10 leerdoelen opgeschreven!

Op de bruiloft gaf Annemarie meteen al super veel tips, maar alleen al kijken hoe zij bepaalde foto’s neemt geeft al heel veel inzicht! Annemarie heeft een onwijs prettige vibe, je kan altijd vragen stellen, ze is open, stelt de juiste vragen waar je zelf ook goed over na kunt denken en is dus een hele fijne coach om bij mee te lopen en waar je heel veel van kan leren!

Na de bruiloft heeft zij van al mijn foto’s een video review gemaakt waarin zij deze heeft besproken, dit is echt zo fijn! Want je kan daardoor nog meer leren wat er de volgende keer beter kan, in belichting, compositie etcetera, spannend zou je denken? Ja! Maar die review was wel zo ontzettend tof! Ik heb daar zoveel van geleerd alweer! En dan zijn er nog de foto’s die zij heeft gemaakt en afgeleverd aan het bruidspaar die zij met je deelt! Ook weer ontzettend leerzaam om te zien hoe je zelf de volgende keer nog beter kan worden in je fotografie!

Ik weet in ieder geval zeker dat ik nog veel meer van Annemarie ga leren, niet alleen op het gebied van fotografie maar ook hoe ik  business wise de juiste keuzes ga maken!"

Jessica

"Ik wil je waaaanzinnig bedanken. Je zei in je spraakbericht dat je misschien wat te streng was geweest, gezien mijn gebrek aan ervaring, en dat ik je feedback niet persoonlijk moest opvatten.Eerlijk gezegd vond ik je nog heel mild (ik ben wel wat gewend met die reclamebureau ego's..)! Want toen ik mijn foto's terugkeek dacht ik letterlijk 'omg wat heb ik gedáán!' Wat heb ik aan lopen hannessen zeg.

Mijn perfectionisme kon het even niet aan, en ik heb de avond dat ik mijn foto's bekeken had ook echt flink van mezelf gebaald. Hoe had ik nou zoveel steken kunnen laten vallen..wat stom.

Tot ik je feedback film bekeek. Toen voelde ik me weer beter en positiever. Ik heb er zo ontzettend veel aan gehad, je hebt me weer zoveel geleerd en ook geleerd om positiever naar foto's te kijken ('als je net even dit had gedaan dan was 'ie echt goed geweest' - terwijl mijn hoofd allang 'fout. niet goed gedaan' zei over eenzelfde foto). Met zo'n positieve kijk is het veel handiger te onthouden waar ik op moet letten. Handjes, hoofdjes, voetjes is mijn nieuwe mantra haha!

Na dik 13 jaar grafisch vormgeven, waar ik overigens nog mee door ga, heb ik nu gewoon een nieuwe tribe waar ik heel veel energie en motivatie vandaan haal. Ik ben zo zo blij dat ik voor je workshop gegaan ben, daardoor heb ik mijn toekomstplannen opgefrist en kan ik een nieuw hoofdstuk openslaan.

Dus lieve Annemarie. Ik ga graag nogmaals met je mee als second shooter (dit keer wel met alle handjes, hoofdjes en voetjes ), maar wil je vooral heel, heel erg bedanken.

Je bent een topper!!"

Laura

Logo Annemarie Dufrasnes Academy
CONTACT

Volg je mij al op Instagram?