Hier alvast iets meer over jouw coach…

Hi, Ik ben Annemarie: Ondernemer, fotograaf, enthousiaste introvert, coach en levensgenieter. Ik help je groeien binnen jouw onderneming, zodat je meer zelfvertrouwen en vrijheid ervaart. Hoe je een nóg betere fotograaf wordt met een gezonde mix tussen werk en privé.

Stappen maken

Wil jij stappen maken in je onderneming als fotograaf of creatief ondernemer? Ik deel heel graag mijn kennis en ervaring die ik in de afgelopen 17 jaar als marketingcommunicatie specialist, ondernemer én fotograaf heb opgedaan. Ik geloof dat er voldoende ruimte is voor alle fotografen en nieuwe fotografen. Dat we elkaar kunnen helpen om te groeien naar een gezonde onderneming met een unieke herkenbare stijl.

Foto Annemarie Dufrasnes

Met pijn, angst en succes

Ik ben afgestudeerd in communicatie en werkte vijf jaar als marketing communicatie specialist voor verschillende bedrijven. Fotograferen was mijn hobby, maar toen mijn laatste werkgever failliet ging besloot ik door te gaan met fotografie.

Een salaris had ik niet, want mijn prijzen waren te laag en de investeringen te hoog

Ik startte vanaf 0, deed de opleiding tot fotograaf in Amsterdam en volgde vele workshops op zowel fotografie gebied als ondernemen en mindset, in binnen en buitenland. Ik pakte alle opdrachten aan die ik kon en overwerkte mezelf compleet.

Een salaris had ik niet, want mijn prijzen waren te laag en de investeringen te hoog. Bovendien probeerde ik telkens opnieuw het wiel uit te vinden in mijn eentje, hulp vragen vond ik een uitdaging. Zowel in het ondernemen als mijn fotografie skills moest ik echt nog zo veel leren. De balans tussen werk en privé was totaal verdwenen. Ik voelde me niet lekker in mijn lijf, letterlijk en figuurlijk.

Ik was het zat

Ik was moe en te zwaar, maar kon de tijd niet vinden om gezond te koken en te sporten of te wandelen en te genieten van de frisse lucht en de zon. Uren en uren zat ik achter de computer om foto’s na te bewerken, aan mijn website te werken en mezelf te vergelijken met andere fotografen. Ik deed fotoshoots waar ik totaal geen energie van kreeg en voelde me teleurgesteld over mijn omzet en verdiensten. Toen ik voor het zoveelste jaar niet op vakantie kon wegens financiële redenen, al was het maar een korte en goedkope zonvakantie, was ik het zat.

Uren en uren zat ik achter de computer om foto’s na te bewerken, aan mijn website te werken en mezelf te vergelijken met andere fotografen

Ik wist dat er iets moest veranderen, FLINK moest veranderen! Ik heb het roer omgegooid, keuzes gemaakt en met vallen en opstaan gekomen waar ik nu ben. Door coaching leerde ik om mijn sterke punten in te zetten. Per onderdeel heb ik mijn bedrijf aangepakt en stap voor stap veranderingen doorgevoerd.

Inmiddels ben ik 13 jaar ondernemer en super happy. Ik vóel meer vrijheid, ik heb méér vrije tijd en ik kan meer tijd en aandacht besteden aan mijn familie en vrienden.

Successen...

Ik win internationale awards, mijn agenda is vol met bruiloften en shoots en ik mag professionele fotografen coachen in hun groei binnen hun onderneming. Ik trek mijn ideale klant aan voor een prijs die ik vind dat ik verdien. Mijn bedrijf is nog nooit zo gezond geweest!

Ik heb weer tijd om te sporten, voor yoga en om héérlijk te koken, om een wijntje te drinken bij het knisperende haardvuur en een wandeling te maken door de duinen.

Mijn omzet in mijn fotografie-bedrijven ging van 20K naar 100K per jaar. Puur door stappen te maken! Mijn kop uit het zand te halen, een realistisch plan te maken en stap voor stap toepassen.

Mijn bedrijf is nog nooit zo gezond geweest!

Ik voel me veel zelfverzekerder en voel me weer goed in mijn lijf én mind. Ik heb een eigen stijl ontwikkelt en durf mezelf te laten zien. Vol trots ben ik op mijn aanbod, stijl, fotografie, bedrijf en mezelf. Heerlijk! Dat gun ik jou ook!

En hoe is dat bij jou? Waar loop jij tegenaan? Wat zijn jouw uitdagingen en successen? Wat zijn je verlangens en elke groei zou jij willen? Stuur een bericht en we kijken vrijblijvend wat bij jou past.

Waarom deze academy?

Wanneer ik andere fotografen, startend of al gevorderd nog (steeds) zie struggelen, dan voel ik letterlijk de pijn weer die ik toen voelde. Te weinig omzet of uit angst alle opdrachten aannemen voor een veel te lage prijs, klanten die niet bij hun passen, te veel werk, uren en uren achter de computer, oneindig veel mails in hun postvak die beantwoord moeten worden, zichzelf klein houden en zich niet baas voelen in hun eigen onderneming. Ondernemers die te weinig vrije tijd hebben én te weinig aandacht voor wat echt belangrijk is in hun leven. Die pijn, ja die ken ik maar al te goed!

Ik help je groeien! Vertrouwen, meer omzet, meer klanten!

Die pijn, angst en uitdagingen, die gaan we ombuigen. Want het kan! We gaan kijken hoe je meer balans kunt creëren tussen werk en privé, hoe je een nog betere fotograaf kunt worden door zowel fotografische veranderingen, marketing én mindset. Hoe je jouw ideale klanten aantrekt en genoeg omzet maakt. Ik help je! I'v been there! En ik ben er nu hier voor jou!

"When things change inside you, things change around you"- Brene Brown -

En Annemarie privé?

Ha, ik ben 43, maar het voelt als 34! Getrouwd met Richard in 2009, we wonen in Alkmaar. Sinds 2011 ben ik full time fotograaf. Ik reis graag, ook solo. Heb een maand in Istanbul gewoond om de Turkse taal te leren (ik kan nu witte wijn bestellen in het Turks ;-)). Ik doe aan kickboksen, yoga en kettlebell training. Ik ben gek op het strand, het bos en de duinen. Ik hou van heerlijk (uit)eten en vooral met een glas wijn erbij. Je kunt me wakker maken voor bitterballen en oesters. Ik ben in voor een feestje en zeker ook voor een avond bij het haardvuur, ja met een glas wijn erbij.

Enthousiaste introvert

Ik ben een introvert, maar wel een hele enthousiaste introvert. En dat zie je terug in mijn foto's. Van rustige, stijlvolle beelden, tot uitbundige en enthousiaste. Het zal wel bij mijn sterrenbeeld horen: weegschaal en dus zoek ik balans. Die balans is juist de verschillen en vind ik terug in het fotograferen van bruiloften & boudoir, krachttraining & yoga, de stad & de duinen, feesten & relaxen, reizen & zonvakantie. Uitersten die samen voor mij als balans voelt.

Wat anderen zeggen

Wat anderen zeggen over mij: Stoer, gedisciplineerd, creatief, georganiseerd, grappig, krachtig, eigenzinnig, hardwerkend, gedreven, ambitieus, betrouwbaar, flexibel, recht-door-zee, energiek, positief, open minded, empatisch.

Wat anderen zeggen over mijn werk: Warm, oprecht, spontaan, puur, persoonlijk, professioneel,  echt, liefdevol, outside the box.

En? Zie je het zitten?

Ben je er klaar voor om de volgende stap te zetten op weg om jouw dromen waar te maken?

Via mijn aanbod vind je alle workshops, trainingen, coaching en downloads die jou gaan helpen om je zelfverzekerder te voelen, om tijd te besparen en om een nóg betere fotograaf én ondernemer te worden.

MIJN AANBOD

Annemarie Dufrasnes Podcast

Fotografie, Ondernemen & Mindset

In mijn podcasts deel ik kennis en ervaringen, successen en valkuilen over fotografie en ondernemen. Je vindt de podcasts op Spotify.

LUISTER HIER
Foto Annemarie Dufrasnes
Logo Annemarie Dufrasnes Academy
CONTACT

Must Read Blogs

Creativiteit // Hoe je dit ontwikkelt
Authenticiteit // Waarom er ruimte is voor iedereen
MEER BLOGS

Volg je mij al op Instagram?