Coaching - 6 maanden traject

BOUW // Je BIZZ
Voor startende bruidsfotografen

Deze coaching FLOW // BOUW je BIZZ is er voor startende bruidsfotografen die een eigen fotografie onderneming willen opzetten en uitbouwen als bruidsfotograaf. Je hebt een betrokken coach die 6 maanden lang klaar staat om jouw bedrijf stap voor stap op en uit te bouwen! Een coach die meerdere succesvolle fotografie bedrijven heeft opgezet en al 12 jaar full time fotograaf en ondernemer is. Iemand die de klappen van de zweep wel kent zeg maar.

In al mijn coaching, workshops en trainingen gaan we, afhankelijk van wat jij nodig hebt, aan de slag met 4 speerpunten:

 1. Fotografie Skills
 2. Workflow
 3. Marketing
 4. Mindset

WIL JIJ ALS STARTENDE BRUIDSFOTOGRAAF:

 1. Weten welke gear je echt nodig hebt voor bruiloften en wat je niet nodig hebt?
 2. Weten welke camera instellingen je nodig hebt voor verschillende situaties tijdens bruiloften?
 3. Hoe je op het juiste tijdstip, op de juiste plekken staat voor de beste en belangrijkste foto’s
 4. Hoe je het bruidspaar positioneert tijdens de fotoshoot?
 5. Hoe je er voor zorgt dat jouw foto’s er niet geposeerd uitzien?
 6. Leren hoe je de meest creatieve foto’s maakt, waar dan ook!?
 7. De mooiste momenten fotograferen?
 8. 1 op 1 gecoacht worden door de beste vrouwelijke bruidsfotograaf van de Benelux 2022?
 9. Meelopen en fotograferen op een te gekke bruiloft van Annemarie Dufrasnes en zien hoe ik het allemaal doe?
 10. Een fotografiebedrijf uitbouwen met de leukste klanten?
 11. Een goede omzet draaien en een fijn salaris overhouden?
 12. Enorm veel tijd besparen, zodat je die tijd kunt besteden aan meer klanten of qualitytime prive?

Hier alvast iets meer over jouw coach

Yes, je kunt heel veel vinden op internet, zelf het wiel uit vinden zoals ik deed, hier en daar een coachingsessie doen of een workshop. Ik weet er alles van, want dit is wat ik deed in de afgelopen 12 jaar. Ik begon vanaf scratch en mag mezelf nu beste vrouwelijke bruidsfotograaf noemen van de Benelux bij de Masters of Weddingphotography. Ik werd overall 2e met maar liefst 16 awards in 1 jaar tijd.

Jongens, het kan sneller en effectiever! Lees nog even de OVER MIJ pagina waarin ik al mijn sh*t deel. Het voordeel ervan is dat ik weet hoe het moet en hoe het niet moet. Ik ken de klappen van de zweep, ik weet hoe de markt in elkaar zit en die is echt niet vol. Echt niet!

Er is ruimte voor iedereen! Er is meer dan genoeg publiek en klanten voor iedereen! Fotografen komen en fotografen gaan. Er is dus altijd ruimte!

Maar hoe? Hoe dan? Met een gedegen plan! Een plan met realistische doelen en een beetje tijd. Dat hoeft geen 12 jaar te zijn, dat ga je redden in een half jaar door coaching met mij.

Foto Annemarie Dufrasnes

De speerpunten waarmee ik je graag help:

✓ FOTOGRAFIE SKILLS: Wordt een nog betere fotograaf


✓ WORKFLOW & PLANNING: Stop met te veel uren maken, meer balans


✓ MARKETING: Jouw ideale klant & meer omzet


✓ MINDSET: Pak je expert-rol & meer zelfvertrouwen

Wat gaan we doen?

Doelen stellen

Wat doe je nu en waar wil je naar toe? Oftewel DOELEN stellen en wel REALISTISCHE doelen! Dat betekent niet dat we ons in gaan houden. We zetten ambitieuze doelen, maar wel haalbaar. Werkt motiverend, geloof me!

Gear

Wat heb je ECHT nodig en wat niet? Welke camera en lenzen zijn nou echt geschikt voor bruidsfotografie? Dat zijn niet de duurste en nieuwste dingen! Mag, als je geld over hebt natuurlijk. We kijken wat geschikt is, wat bij jou en jouw budget past en waarmee jij helemaal uit de voeten kan om een bruiloft zo goed mogelijk te fotograferen.

Stijl & Website & Portfolio

Wie ben jij, wat vind je mooi, wat voor werk wil jij maken? Welke huisstijl, kleuren en logo past daarbij? Hoe richt je een goede website in? Hoe bouw je jouw portfolio uit? Ik studeerde communicatie en marketing en deed dit onder andere 5 jaar lang voor verschillende bedrijven. Ik kijk naar wie jij bent en wat jij wilt, zodat je een unieke stijl neerzet die bij jou past en waarmee jij de klanten aan gaat trekken die bij jou passen. Ik deed dit de afgelopen 12 jaar voor mijn eigen fotografie bedrijven en nu help ik jou daarbij. Don’t have to say more I guess….

Workflow voorafgaand

Van aanvraag tot kennismaking tot offerte en factuur, gewoon alle processen. Je communicatie met je klanten en hoe je ervoor zorgt dat jouw bruidspaar voor jou kiest.

Workflow tijdens

De planning, waar sta je op welk moment, hoe leer je momenten vangen? Hoe doe je de fotoshoot, waar let je op, hoe maak je gebruik van het licht, wat zeg je tegen het bruidspaar, hoe positioneer je ze tijdens de fotoshoot en hoe maak je creatieve beelden? En… waarom heb je flitsers nodig en hoe gebruik je die?

Alles in de praktijk; je gaat met mij mee naar een bruiloft!

Je gaat met mij mee naar een bruiloft en ziet hoe ik dit allemaal doe van A tot Z. Ik leg je uit wat en hoe ik alles doe en geef zoveel mogelijk antwoord op je vragen. Deze dag ga je mee als fotograaf en ga je alles in de praktijk leren met als bonus: Foto’s voor je portfolio!

Workflow na

Met hoeveel beelden kom je thuis? Wat heb je geschoten, hoe ga je daar een selectie uit maken? Ik laat je zien hoe je dit proces zo efficiënt mogelijk kunt doen! Daarna werken we aan je nabewerkingsstijl en gaan we jouw foto’s nabewerken, zodat jij voortaan zelf aan de slag kunt

Tools & Programma's

Ik geef je alle tools, van tips & tricks tot de vele programma’s die ik gebruik waarmee mijn werk zo efficiënt mogelijk wordt. Ik laat je zien hoe het werkt, zodat jij niet zelf het wiel hoeft uit te vinden en meteen BAM aan de slag kunt.

Marketing

Je winkeltje is open, maar zolang jij niet laat weten dat je winkeltje open is, gebeurd er niets… Daar hebben ze wat op bedacht: MARKETING. Klinkt als een heel moeilijk iets, maar in feite zijn het een paar hele simpele tools die je stap voor stap kunt inzetten voor meer omzet en klanten. Nee je hoeft niet te schreeuwen of als een stuiterbal met wijzende vingertjes op Insta of tiktok. Het mag wel, maar alleen als het bij je past. En daar gebeurd de magie: Doen wat bij je past! Ik leg het je allemaal uit!

Financiën

Alles leuk en aardig! Van hobbyist naar PRO! Je doet wat je leuk vindt, hebt een mooie website en bediend de leukste klanten. Daar stopt het niet… Je bent niet alleen fotograaf, je bent nu ook ondernemer en we willen natuurlijk wel een knap salaris. Je man of vrouw vindt het fantastisch dat je doet wat je leuk vindt en je hart volgt, maar uiteindelijk moet er wel brood op de plank komen, liefst met dik beleg.

Ik laat je alles zien en leg je alles uit. Alle kosten, wat moet je afdragen, wat hoe je overhoudt, welk salaris kan je jezelf uitkeren. Welke prijs strategieën er zijn, you name it!

Mindset

Het zal niet altijd makkelijk zijn, want er is werk aan de winkel, VEEL werk aan de winkel. Er komen prachtige dingen op jouw pad die leuk of minder leuk zijn, maar waar je in ieder geval enorm veel van gaat leren. Het mooie van die 6 maanden is dus, dat je bij mij terecht kunt voor vragen en om te sparren. Wanneer je het misschien even niet meer ziet zitten, of wanneer je het overzicht misschien even kwijt raakt. Ik ben er!

"The distance between your dreams and reality is called action"- Unknown -

Deze coaching is iets voor jou als je...

 1. STAPPEN wilt maken als bruidsfotograaf
 2. Meteen professioneel aan de slag wilt en jouw investering er binnen NO TIME uit wilt
 3. Je gemotiveerd bent en niet kan wachten om aan de slag te gaan
 4. Je 1 OP 1 gecoacht wilt worden door een betrokken coach en mega ervaren bruidsfotograaf die de klappen van de zweep inmiddels kent, puur gericht op jouw situatie

Deze coaching is niet iets voor jou
als je...

 1. Alles wat niet lukt bij een ander neerlegt (wat dan ook, welke situatie dan ook)
 2. Aan je handje meegenomen wilt worden en zelf niet pro actief kunt zijn
 3. Wanneer je eigenlijk helemaal niks wilt veranderen en ook niet open staat voor nieuwe dingen
 4. Je nog niet op de M-stand kunt fotograferen, deze coaching is geen basiscursus fotografie

Review

"In de laatste drie jaar heb ik een hoop van Annemarie mogen leren. Niet alleen op het gebied van fotografie, maar ook op het ondernemerschap. Welke keuzes maak je op welk moment en wie wil je zijn als fotograaf. Alles gaat op een professionele en ingetogen manier. Op de bruiloft zelf of tijdens het bekijken van de beelden. Annemarie neemt de tijd voor je en gaat op respectvolle manier met je om. En daarnaast heb ik het altijd heel gezellig met Annemarie en wil ze je altijd verder helpen."

Karin

MEER REVIEWS

Review

"De eerste bruiloft die ik met jou mee mocht was er eentje van 16 uur en de tweede was 10 uur. Wat een fijne powervrouw ben jij om mee samen te werken. Door jouw energie raakte ik alleen maar nog meer gemotiveerder dan dat ik al was. Echt fantastisch, wat heb ik tijdens deze dagen veel van jou mogen leren. Zo fijn dat de mogelijkheid er was om tijdens deze bruiloften van A tot Z mee te mogen kijken met wat jij doet, hoe jij het doet en zelf mee te mogen schieten met door de dag heen aansturingen en tips van jou."

Michelle

MEER REViEWS

Review

"Onze eerste bruiloft samen! Wat was dat genieten zeg! Ik mocht eindelijk met je mee! Toch een kleine droom die uitkomt, meelopen met zo een fantastische Award Winning Fotografe, hallo, knijp me even wil je! Met een schrift vol met leerdoelen ging ik mee op pad!

Op de bruiloft gaf Annemarie meteen al super veel tips, maar alleen al kijken hoe zij bepaalde foto’s neemt geeft al heel veel inzicht! Annemarie heeft een onwijs prettige vibe, je kan altijd vragen stellen, ze is open, stelt de juiste vragen waar je zelf ook goed over na kunt denken en is dus een hele fijne coach om bij mee te lopen en waar je heel veel van kan leren!"

Jessica

MEER REVIEWS

Review

"Annemarie is een ontzettend aardige en gezellige vrouw. Daarnaast ook nog ontzettend kundig en ze weet waar ze het over heeft. Ik mocht mee als second shooter op een bruiloft. Het was heel leerzaam. Ze legt ondertussen uit hoe ze iets doet, maar ook waarom ze iets zo doet. Ook op zoek gaan naar creatieve shots is Annemarie op het lijf geschreven. Een ontzettend goede coach en zeker een aanrader!"

Wilma

MEER REVIEWS

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het coaching traject BOUW // JE BIZZ?

Je kunt kiezen voor 1 maand of 6 maanden.

Wat is het verschil tussen het 1 maand, 6 maanden en 9 maanden traject?

FLOW je BIZZ - 1 maand
Het 1 maand traject FLOW je bizz is voor fotografen die minder dan € 20.000 euro omzet maken per jaar en de ambitie hebben om te groeien in hun omzet. Die meer houvast willen in hun ondernemerschap en meteen professioneel aan de slag willen met een praktisch plan. Het voordeel van FLOW je BIZZ is dat het een aantrekkelijke prijs heeft en je een korte tijd committed bent aan coaching. Het nadeel kan zijn dat je echt zelfdiscipline nodig hebt om je plannen uit te werken.

BOUW je BIZZ - 6 maanden
Het 6 maanden traject BOUW je BIZZ is voor de niche startende bruidsfotografen, die 6 maanden lang een betrokken coach willen en intensief en stap voor stap begeleid willen worden. Een coach die jou alle tools geeft en helpt je bizz op en uit te bouwen tot een succesvol bruidsfotografie bedrijf. Je gaat mee naar een bruiloft en krijgt feedback op je werk. Na deze 6 maanden ben jij een PRO bruidsfotograaf.

ROCK je BIZZ - 9 maanden
Het 9 maanden traject ROCK je BIZZ is er voor de fotograaf die de beginnersfase  voorbij is en minimaal € 20.000 - € 30.000 omzet per jaar maken en hierin willen groeien, bijvoorbeeld naar € 50.000 - € 80.000 of zelfs € 100.000 per jaar. Het voordeel van ROCK je BIZZ is dat je 9 maanden lang intensieve begeleiding krijgt om ook daadwerkelijk te transformeren. We gaan intensiever aan de slag met mindset, blokkades opheffen en daar komen waar jij wilt!

Waarom zou ik voor het 6 maanden traject kiezen?

De praktijk leert dat het opzetten van een fotografiebedrijf minimaal 4 tot 6 maanden duurt, wanneer je hier fulltime mee aan de slag gaat. Deze 6 maanden geeft ruimte voor nieuwe inzichten en begeleiding. In deze reis komen er verschillende situaties op je pad die nieuw zijn en waar je nog geen ervaring mee hebt. Wanneer je kiest voor het 6 maanden traject heb je een ervaren coach die jou intensief begeleid, zodat je de juiste keuzes kunt maken in een zo kort mogelijke tijd. Je hoeft niet zelf steeds het wiel uit te vinden. Bovendien heb je 6 maanden toegang tot all mijn kennis en ervaring als fotograaf en ondernemer.

Wat gaan we doen tijdens dit traject?

Alle onderwerpen staan omschreven. Plan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in en ik geef je antwoord op je vragen. Je weet dan precies of en hoe ik je kan helpen, met welk coachingtraject of workshop.

Hoe weet ik of deze coaching iets voor mij is?

Als jouw vuurtje gaat vlammen en jouw staart gaat kwispelen van wat je zojuist allemaal hebt gelezen, dan is deze coaching waarschijnlijk iets voor jou.

Als ik nog twijfel, wat dan?

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in en we kijken samen of een samenwerking handig en mogelijk is.

Coachingstraject BOUW // Je BIZZ

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

We maken eerst even gratis en vrijblijvend kennis voordat we gaan samenwerken. Zo kunnen we beide bepalen of onze samenwerking haalbaar is.

Kick Off

We spreken samen een dag af waarop we samen jouw situatie en doelen onder de loep nemen.
Van mindset tot marketing, van planning tot fotografie skills, net wat jij nodig hebt. We kijken waar jouw kracht zit en hoe je dit effectief kunt inzetten voor een succesvol bedrijf.

Een praktisch plan

Helder & uitvoerbaar. Binnen deze sessie gaan we realistische doelen stellen, waar jij direct mee aan de slag kunt.

Na deze sessie weet jij precies welke vervolg stappen je kunt nemen en krijg je hier intensieve begeleiding bij.

6 maanden coaching & nazorg

Na de kick off gaan we stap voor stap aan de slag om jouw fotografie bedrijf OP en UIT te bouwen tot een professioneel en winstgevend bruidsfotografie bedrijf.

Reflectie

Na deze maand sluiten we jouw coachingstraject af met een reflectie ronde.
We maken een korte samenvatting van jouw resultaten en eventuele vervolgstappen.

NA deze coaching BOUW // Je BIZZ van 6 maanden:

 1. Heb jij een professioneel bruidsfotografie bedrijf staan
 2. Ben je PRO Bruidsfotograaf & Ondernemer
 3. Sta je stevig in je schoenen en weet je precies wat je moet doen
 4. Trek je jouw ideale klant aan
 5. Heb je jouw unieke stijl neergezet
 6. Heb je een goed portfolio om nog meer toffe klanten aan te trekken
 7. Ben je baas in jouw onderneming, baas over de juiste instellingen op je camera in verschillende situaties
 8. Weet je hoe je de mooiste foto’s maakt
 9. Ben je met mij mee naar een bruiloft geweest en heb je gezien hoe ik het allemaal doe
 10. Weet je wat je overhoudt onderaan de streep en weet je hoe je meer omzet maakt en jezelf een knap salaris uit kunt keren
 11. Heb je de technieken en kennis in huis om zo efficiënt mogelijk de tofste bruiloften te doen

Ik ben er voor je!

Vragen stellen, luisteren en doorvragen

Ik wil weten wie je bent en waar je naartoe wilt werken, alleen dan kunnen we ambitieuze en realistische doelen stellen.

Hands on tips

Ik geef je praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Je krijgt inzichten en vele “aha” momentjes ;-) We maken een HELDER & DOELGERICHT PLAN waar we de komende 6 maanden mee aan de slag gaan.

Eerlijk en respectvol

Respectvol eerlijk: Een van mijn belangrijkste waarden in mijn leven. Ik geef opbouwende feedback zodat je met een flinke dosis energie weer aan de slag gaat. De feedback kan er ook een van confrontatie zijn die je mag incasseren. Ik beloof je dat je een positieve boost zal krijgen. Je kunt niet wachten om de feedback om te zetten in nieuwe skills.

Plan hier je vrijblijvende en gratis kennismakingsgesprek in // Calendly

Foto Annemarie Dufrasnes

Ik help je graag verder

Heb je vragen? Stuur een bericht! We kunnen altijd vrijblijvend en vooral samen kijken wat op dit moment het beste bij je past.
Of stuur een bericht voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

CONTACT

Wat is inbegrepen in deze coaching?

 1. Gratis en vrijblijvend kennismaken
 2. 1 strategie dag waarin we je hele bedrijf onder de loep nemen
 3. Realistische doelen stellen en uitwerken; je kunt een half jaar tot een jaar aan de slag met een plan
 4. Ik ben een open boek; je mag me alles vragen
 5. Tussentijdse coaching 1 maand lang!
 6. Betalen in meerdere termijnen is mogelijk
 7. (Eind) Reflectie
PLAN EEN KENNISMAKING

Feedback // RAW files

Hoe zou het voor je zijn wanneer een ervaren fotograaf door jouw RAW files gaat en jou positieve en opbouwende feedback geeft? Een professional die precies aan jouw foto's ziet wanneer jij je onzeker voelde en stress ervaarde en hoe je hier zelfverzekerder in kunt worden. Een internationaal award winnende fotograaf die jou kan aangeven waarin en HOE je nog kunt verbeteren op licht, compositie en moment. De coachees die je voor gingen zijn hier laaiend enthousiast over!

MEER INFORMATIE

Losse Coaching Sessie

Nog niet toe aan een heel coachingstraject, of wil je liever op 1 van de speerpunten gecoached worden: Fotografie skills, Marketing, Workflow of Mindset? Dan kun je er voor kiezen om 1 of meerdere losse coaching sessie(s) te boeken.

CoACHING SESSIE
Terug naar mijn aanbod

Volg je mij al op Instagram?