Waarom jij en ieder ander dingen uitstelt...

In podcast #1 heb ik het over Bulldozeren, oftewel uitstelgedrag en lummelen, oftwel even pauze nemen. Dat bulldozeren deed ik namelijk bij het starten van mijn podcast. Ik had allerlei smoesjes om het niet te doen. Toen ik uiteindelijk begreep waarom ik het niet deed, kon ik stappen zetten om het wel doen. Ik neem je even mee in de betekenis van de afkorting DUST

DIFFICULT, moeilijk / vaak zijn het veel STAPPEN die we moeten maken om ons doel te bereiken en weten we nog niet precies hoe we het moeten doen. Kleine stapjes maken helpt. Vraag jezelf af, hoe kan ik het makkelijker maken. Voor mij is dat een lijstje maken met wat ik allemaal moet doen en deze opdelen in kleine stukjes. Zo krijg ik overzicht van wat ik moet doen en kan ik ook meteen een tijdspad eraan geven. Ik ben bijvoorbeeld al best een tijd bezig met de website voor academy. Het duurde langer dan gepland en dat kwam omdat ik vergeten was om voor overzicht te zorgen. Uiteindelijk is het tijdspad ervoor helemaal prima en precies wat ik had kunnen doen tijdens het drukke bruiloften seizoen.

UNCLEAR, onduidelijk / Je weet niet waar je naar toe moet, waarom je het doet. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een mail waarbij ik nog niet zo goed weet hoe ik daarop moet reageren, wat diegene precies wilt en wat de uitkomst is. Ik stel zo'n mail, of telefoongesprek dan nog wel eens uit.

SCARY, eng / We houden als mens enorm van comfort, zo zijn we revolutionair ook ingesteld. Het probleem met in je comfortzone blijven is dat je dan niet echt kunt groeien. Als je altijd in je comfort zone blijft zul je vaak krijgen wat je altijd kreeg. Dus juist door uit je comfort zone te stappen, ga je nieuwe dingen leren en vergroot je je comfortzone. Je wordt door dit vaker te doen, steeds meer comfortabel bij het niet comfortabel zijn. Je went als het ware aan dat gevoel.

Probeer je angst te benoemen en wat mij helpt is om er bijvoorbeeld even over te praten of om het tegen iemand aan te houden. Bedenk ook wat je positieve resultaten kunnen zijn, en wat als je het niet zou doen? Hierdoor wordt de angst vaak ondergeschikt.

TEDIOUS, moeizaam of niet LEUK / een beetje dat blehh gevoel. Iets waar je tegenaan hikt. Wanneer je het gevoel hebt dat je het moeizaam vindt of dat je er geen zin in hebt. Zet er dan een beloning tegenover.

Uiteindelijk stellen we allemaal wel iets uit, elke ondernemer, vader, moeder, werknemer, kind en altijd gaat het over één of meerdere van deze dingen. Ik vind het vaak heel fijn om eerst alle  informatie te processen. Ik vind het daarom fijn om structuur aan te brengen voor overzicht. De reden van mijn uitstel, het bulldozeren was niet de angst of onzekerheid, maar de vraag hoe of welke tool ik nodig heb om structuur aan te brengen en dat de podcast een beetje een samenhangend geheel zou worden.

Ik ging daarom lummelen. Wanneer ik ga lummelen schieten de creatieve ideeën me om de oren en vaak oplossingen voor dingen die me bezig houden. Je neemt even afstand en rust en daardoor ontstaat er ruimte. Ik voel me weleens schuldig als ik weer eens met een wijntje onder mijn veranda zit in de tuin en zit te lummelen. Richard mijn man zegt dan: schat, weet je wel wat je daar echt aan het doen bent? En hij heeft gelijk.

En probeer het maar eens, laat alles even los wanneer het kan en neem afstand, ook op een bruiloft of tijdens een shoot. Als je even geen inspiratie meer hebt of het komt allemaal een beetje op je af, laat je bruidspaar even een moment alleen en zeg dat je even een kort rondje loopt om een mooie plek te vinden voor de volgende awesome foto's. Dat moment is fijn voor hun en fijn voor jou omdat je dan een micropauze hebt en even overzicht en rust kunt nemen.

Wil je het volledige verhaal horen? Luister dan vooral podcast #1 op Spotify

TERUG NAAR BLOGS
Logo Annemarie Dufrasnes Academy
CONTACT

Hi, mooi mens!

Ja jij daar!

Wil je jouw fotografie- en ondernemersskills een boost geven? Wil je meer zelfvertrouwen en minder stress? Of je nu meer wilt weten over een goede workflow en tijd besparen, feedback wilt op je werk, hulp bij je nabewerking stijl, je fotografie skills naar een hoger plan wilt tillen of meer wilt weten over marketing en ondernemen: we gaan aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en kennis, die je direct kunt toepassen in jouw startende of bestaande onderneming.

Ik ben Annemarie Dufrasnes: Ondernemer, fotograaf, enthousiaste introvert, coach en levensgenieter. Je bent hier op de juiste plek als je stappen wilt maken binnen je onderneming. Wanneer je een eigen unieke stijl wilt ontwikkelen, een nóg betere fotograaf wilt worden en tijd wilt besparen in je workflow. Hoe je meer balans gaat ervaren tussen werk en privé. Hoe je meer zelfverzekerd wordt en minder stress ervaart.

Het is mijn belangrijkste missie om te kunnen genieten van het leven, om te kunnen doen waar ik blij van wordt en mijn dromen na te streven. Met mijn academy wil ik je graag inspireren en helpen om jouw leven te leven waar jij van droomt.  

MEER OVER ANNEMARIE
Foto Annemarie Dufrasnes

Annemarie Dufrasnes Podcast

Fotografie, Ondernemen & Mindset

In mijn podcasts deel ik kennis en ervaringen, successen en valkuilen over fotografie en ondernemen. Je vindt de podcasts op Spotify.

LUISTER HIER
Foto Annemarie Dufrasnes

Volg je mij al op Instagram?