Mijn ondernemersverhaal

Ik neem je graag mee in hoe het het allemaal begon. Hoe ik mijn reis heb ervaren als ondernemer en fotograaf. Inmiddels ben ik 12 jaar geleden gestart met veel plezier, enthousiasme en ook valkuilen. Dat het ondernemerschap niet alleen rozengeur en maneschijn is weten jullie waarschijnlijk allang. Maar het vak ondernemen en fotograferen is te leuk om er niet mee door te gaan.

Door mijn verhaal met jullie te delen hoop ik je te inspireren en een hart onder de riem te steken, wanneer je het soms even niet meer ziet zitten.
Daar gaan we dan! Ik ben afgestudeerd in communicatie en werkte vijf jaar als marketing communicatie specialist voor verschillende bedrijven. Fotograferen was mijn hobby, maar toen mijn laatste werkgever failliet ging besloot ik door te gaan met fotografie.


Ik startte vanaf 0, deed de opleiding tot fotograaf in Amsterdam en volgde vele workshops op zowel fotografie gebied als ondernemen en mindset, in binnen en buitenland. Ik pakte alle opdrachten aan die ik kon en overwerkte mezelf compleet. Een salaris had ik niet, want mijn prijzen waren te laag en de investeringen te hoog. Bovendien probeerde ik telkens opnieuw het wiel uit te vinden in mijn eentje, hulp vragen vond ik niet makkelijk. Zowel in het ondernemen als mijn fotografie skills moest ik echt nog heel veel leren. De balans tussen werk en privé was totaal verdwenen. Ik voelde me niet lekker in mijn lijf, letterlijk en figuurlijk.

Ik was het zat…

Ik was moe en te zwaar, maar kon de tijd niet vinden om gezond te koken en te sporten of te wandelen en te genieten van de frisse lucht en de zon. Uren en uren zat ik achter de computer om foto’s na te bewerken, aan mijn website te werken en mezelf te vergelijken met andere fotografen. Ik deed fotoshoots waar ik totaal geen energie van kreeg en voelde me teleurgesteld over mijn omzet en verdiensten. Toen ik voor het zoveelste jaar niet op vakantie kon wegens financiële redenen, al was het maar een korte en goedkope zonvakantie, was ik het zat.

Ik wist dat er iets moest veranderen, FLINK moest veranderen! ‍Ik heb het roer omgegooid, keuzes gemaakt en met vallen en opstaan gekomen waar ik nu ben. Door coaching leerde ik om mijn sterke punten in te zetten. Per onderdeel heb ik mijn bedrijf aangepakt en stap voor stap veranderingen doorgevoerd.

Inmiddels ben ik 12 jaar ondernemer en super happy. Ik vóel meer vrijheid, ik heb méér vrije tijd en ik kan meer tijd en aandacht besteden aan mijn familie en vrienden.

Successen…

En nu? Ik win internationale awards, mijn agenda is vol met bruiloften en shoots en ik mag professionele fotografen coachen in hun groei binnen hun onderneming. Ik trek mijn ideale klant aan voor een prijs die ik vind dat ik verdien.

Ik heb ook weer tijd om te sporten, voor yoga en om heerlijk te koken, om een wijntje te drinken bij het haardvuur en een wandeling te maken door de duinen. Mijn omzet is genoeg om meerdere malen naar het buitenland te gaan en om alle andere dingen te doen en te kopen die op mijn wensenlijst staan. Ik voel me zelfverzekerder, voel me goed in mijn lijf én mind. Ik heb een eigen stijl ontwikkelt en durf mezelf nu echt te laten zien. Vol trots ben ik op mijn aanbod, stijl, bedrijf en mezelf.

Heerlijk en dat gun ik jou ook!

En hoe is dat bij jou? Waar loop jij tegenaan? Wat zijn jouw angsten, pijnpunten en successen? Wat zijn je verlangens en welke groei zou jij willen?

TERUG NAAR BLOGS
Logo Annemarie Dufrasnes Academy
CONTACT

Hi, mooi mens!

Ja jij daar!

Wil je jouw fotografie- en ondernemersskills een boost geven? Wil je meer zelfvertrouwen en minder stress? Of je nu meer wilt weten over een goede workflow en tijd besparen, feedback wilt op je werk, hulp bij je nabewerking stijl, je fotografie skills naar een hoger plan wilt tillen of meer wilt weten over marketing en ondernemen: we gaan aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en kennis, die je direct kunt toepassen in jouw startende of bestaande onderneming.

Ik ben Annemarie Dufrasnes: Ondernemer, fotograaf, enthousiaste introvert, coach en levensgenieter. Je bent hier op de juiste plek als je stappen wilt maken binnen je onderneming. Wanneer je een eigen unieke stijl wilt ontwikkelen, een nóg betere fotograaf wilt worden en tijd wilt besparen in je workflow. Hoe je meer balans gaat ervaren tussen werk en privé. Hoe je meer zelfverzekerd wordt en minder stress ervaart.

Het is mijn belangrijkste missie om te kunnen genieten van het leven, om te kunnen doen waar ik blij van wordt en mijn dromen na te streven. Met mijn academy wil ik je graag inspireren en helpen om jouw leven te leven waar jij van droomt.  

MEER OVER ANNEMARIE
Foto Annemarie Dufrasnes

Annemarie Dufrasnes Podcast

Fotografie, Ondernemen & Mindset

In mijn podcasts deel ik kennis en ervaringen, successen en valkuilen over fotografie en ondernemen. Je vindt de podcasts op Spotify.

LUISTER HIER
Foto Annemarie Dufrasnes

Volg je mij al op Instagram?